Ero

Kyky tunnistaa itsenäisyyden tarve itsessä ja muissa on osa hyvinvoinnin perustaa. Joskus tuo tarve itsenäisyyteen ajaa suhteen osapuolet eroamaan, jotta heillä olisi mahdollisuus tehdä elämästään omien toiveidensa ja tarpeidensa näköistä. Eropäätös voi syntyä suhteen osapuolten yhteisestä päätöksestä, tai se voi tulla toiselle myös täysin odottamatta ja aiheuttaa voimakkaan järkytyksen.

Eroon liittyvistä tunteista ja kriiseistä voi keskustella terapeutin kanssa, jos pelkää eron mahdollisuutta tai on jo päättänyt erota. Ero kannattaa käsitellä terapiassa siksi, että käsittelemättömät asiat voivat aiheuttaa ongelmia myöhemmässä elämässä ja uusissa ihmissuhteissa.

Ero on aina jonkintasoinen kriisi kaikille sen osapuolille, koska siihen liittyy vahvoja tunteita ja se vaikuttaa monen ihmisen elämään monilla eri tasoilla. Kaikista kivuista huolimatta ero voi olla myös vapauttava helpotus ja arvokas kasvun paikka.

Liika onnen tavoittelu syö onnellisuutta, eikä kukaan voi määrittää toisen onnellisuutta. Onni syntyy – sitä ei voi synnyttää. Eroon kuuluu lukuisia tunteita surusta, kaipauksesta ja pettymyksestä epäonnistumisen tunteisiin. Menestyäkseen pitää osata myös epäonnistua ja nousta jaloilleen. Eron ei saisi antaa vaikuttaa vastuulliseen vanhemmuuteen. Terapeutti voi antaa apua ja tukea myös riittävän hyvään ja toimivaan vanhemmuuteen, vaikka perhesuhteissa tapahtuisi suuriakin muutoksia.

Voit tulla terapiaan joko itsekseen – tai voitte tulla myös yhdessä. Pystyn tarjoamaan tukipalveluita ennen eroa, eroprosessin aikana ja eron jälkeen.

Minulla on pätevyys antaa Kelan tukemaa kuntoutuspsykoterapiaa pari- ja perheterapiana. Terapia on aina luottamuksellista ja terapeutilla on vaitiolovelvollisuus.

Tapaan asiakkaani lähtökohtaisesti toimistollani Helsingin Viiskulmassa. Istunnot voidaan toteuttaa myös puhelimitse tai videovastaanottoina Skypen ja tältä sivustolta löytyvän Nojatuoli -palvelun kautta.

  Haluan tietää lisää…  Nimi * :

  Sähköpostiosoite * :

  Aihe:

  Kirjoita viesti:

  *Pakollinen tieto

  Terapia ja vanhempainohjaus
  · Yksilöterapia 95 euroa / 45 min (alv 0 %)
  · Pari- ja perheterapia 130 euroa / 75 min (alv 0 %)
  · Vanhempainohjaus 85 euroa / 45 min (alv 0 %)

  Työnohjaus ja konsultaatio
  · Yksilötyönohjaus- ja konsultaatio 85 euroa / 45 min.
  · Ryhmätyönohjaus- ja konsultaatio (4–8 hlöä) 220 euroa / 90 min.
  · Työnohjauspalkkioihin lisätään alv 24 %, ellei kyseessä ole terveydenhuollon työnohjaus, alv 0 %

  Luennot ja koulutukset
  · Hinta määritellään sisällön, osallistujamäärän ja keston mukaan.

  Peruutuskäytäntö
  Peruutukset ja käyntiajankohdan muutokset tulee tehdä viimeistään 72 tuntia ennen sovittua ajankohtaa, muuten sovittu aika laskutetaan. Peruutukset tehdään puhelimitse, p. 040 125 9293.

  Palveluntarjoaja voi perua ajankohdan ylivoimaisen esteen vuoksi esim. sairastumisen takia. Tällöin asiasta ilmoitetaan asiakkaalle viipymättä puhelimitse.

  Laskujen perintää hoitaa Ropo Capital.

  ”Kaikista kivuista huolimatta ero voi olla myös vapauttava helpotus ja arvokas kasvun paikka.”