Perhe ja vanhemmuus

Jos sinua tai läheistäsi mietityttää erilaiset perhesuhteisiin ja vanhemmuuteen liittyvät kysymykset, haasteet ja ongelmat, niitä on hyvä pohtia tarkemmin. Jokaisella vanhemmalla voi tulla omassa vanhemmuudessa vastaan mitä erilaisempia haasteita.

Vanhemmuus ei ole elämän ainoa tarkoitus. Perusta itsearvostukselle ja hyville ihmissuhteille kuitenkin luodaan perhepiirissä, joten vanhemmuuteen sisältyy paljon vastuuta. Turvallisuus ja luottamus ovat rakkauden ja hyvien ihmissuhteiden avaintekijöitä. Niiden menettäminen voi tuhota sekä rakkauden että ystävyyden. Oikeus turvallisuuteen kuuluu kaikille, ja luottamusta sekä annetaan, saadaan että ansaitaan – puolin ja toisin.

Jokainen vanhempi voi kohdata mitä erilaisimpia vanhemmuuteen liittyviä haasteita. Ne  voivat koskea koko perhettä tai yksittäistä perheenjäsentä. Vanhemman ja lapsen suhde voi olla vaikeuksissa, tai perheen sisällä voi olla vaikeita asioita, joiden käsittelyyn on hyvä hankkia ulkopuolisen ammattilaisen antamaa tukea ja apua.

Perheen sisäisiä ongelmia tutkitaan ja hoidetaan perheterapian avulla. Perheterapiassa voidaan hoitaa samanaikaisesti yhtä tai useampaa perheenjäsentä. Terapiaan voi tulla yksinkin käsittelemään esimerkiksi suvun tai muiden läheisiin ihmisiin liittyviä asioita.

Perhemuotoja on monenlaisia – perinteisen ydinperheen lisäksi esimerkiksi uusperheitä ja sateenkaariperheitä. Kaikki ovat tasavertaisesti tervetulleita tarjoamaani perheterapiaan.

Vanhempainohjaus on tärkeässä roolissa silloin, kun lapsi tai nuori käy omassa yksilöterapiassa. Perheterapian ja vanhempainohjauksen tavoitteena on auttaa vanhempia ymmärtämään paremmin oman lapsensa käyttäytymistä ja mahdollisia ongelmia.

Minulla on pätevyys antaa Kelan tukemaa kuntoutuspsykoterapiaa pari- ja perheterapiana. Lisäksi voin antaa vanhempainohjausta yksilö- ja ryhmäterapiaan liittyen.

Tapaan asiakkaani lähtökohtaisesti toimistollani Helsingin Viiskulmassa. Istunnot voidaan toteuttaa myös puhelimitse tai videovastaanottoina Skypen ja tältä sivustolta löytyvän Nojatuoli -palvelun kautta.

  Haluan tietää lisää…  Nimi * :

  Sähköpostiosoite * :

  Aihe:

  Kirjoita viesti:

  *Pakollinen tieto

  Terapia ja vanhempainohjaus
  · Yksilöterapia 95 euroa / 45 min (alv 0 %)
  · Pari- ja perheterapia 130 euroa / 75 min (alv 0 %)
  · Vanhempainohjaus 85 euroa / 45 min (alv 0 %)

  Työnohjaus ja konsultaatio
  · Yksilötyönohjaus- ja konsultaatio 85 euroa / 45 min.
  · Ryhmätyönohjaus- ja konsultaatio (4–8 hlöä) 220 euroa / 90 min.
  · Työnohjauspalkkioihin lisätään alv 24 %, ellei kyseessä ole terveydenhuollon työnohjaus, alv 0 %

  Luennot ja koulutukset
  · Hinta määritellään sisällön, osallistujamäärän ja keston mukaan.

  Peruutuskäytäntö
  Peruutukset ja käyntiajankohdan muutokset tulee tehdä viimeistään 72 tuntia ennen sovittua ajankohtaa, muuten sovittu aika laskutetaan. Peruutukset tehdään puhelimitse, p. 040 125 9293.

  Palveluntarjoaja voi perua ajankohdan ylivoimaisen esteen vuoksi esim. sairastumisen takia. Tällöin asiasta ilmoitetaan asiakkaalle viipymättä puhelimitse.

  Laskujen perintää hoitaa Ropo Capital.

  ”Oikeus turvallisuuteen kuuluu kaikille, ja luottamusta sekä annetaan, saadaan että ansaitaan – puolin ja toisin.”